Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Naam: | Décaf Swiss Water Process | ||
Smaak: | Deze decafeïné-koffie heeft een rijke nootachtige smaak met (lichte) hints van zacht fruit en cacao. De zuurtegraad is eerder hoog en de body vol. De nadronk is eerder fruitig en zoet. Dit is compromisloze déca! |
||
Oorsprong | De Koffie | |||
Land: | Brazilië | Soort: | Arabica | |
Regio: | Diverse regio's | Variëteit: | Mondo Nuovo & Catuai | |
Hoogte: | 900 - 1.000 meter | Cafeïnegehalte: | max 0,01% |
Swiss Water Process |
Het exclusieve SWISS WATER Process gebruikt water uit de ongerepte bergen aan de kust van British Columbia (Canada) om op een natuurlijke wijze de cafeïne te verwijderen totdat de koffiebonen 99,9% cafeïne-vrij zijn. Aangezien er geen in dit proces geen chemicaliën worden gebruikt, is dit een gezonde decafeïné & wordt de smaak van y2de koffieboon optimaal behouden. Dit is decafeïné zonder compromissen! |
Oogst- en verwerkingsmethode | |
Oogstmethode: | Mix tussen handgeplukt & machinaal geoogst |
Wasmethode: | Washed
Deze methode staat ook bekend als het "wet process" of "natte proces". De geplukte koffiebessen worden in een groot waterbad gedaan. De onrijpe bessen komen bovendrijven, de rijpe (en dus bruikbare) bessen zakken naar de bodem. De onrijpe bessen worden uit het water geschept. De volgende stap is ‘verpulvering’. Het verpulveren gebeurt machinaal - de bessen worden tussen vaste en bewegende oppervlakken geperst. Het vruchtvlees en de schil van de vrucht blijven aan de ene kant, de bonen zitten aan de andere kant nog in hun perkament. De afstand van de bewegende oppervlakken wordt constant aangepast zodat de bonen niet beschadigd raken. Daarna worden de bonen gescheiden van ongewenste resten (onvolledige bessen en grotere pulpresiduen) met zeefmachines. Vanuit de zeefmachine gaan de bonen dan verder naar waterkanalen, waar door middel van flotatie een verdere afscheiding van reststoffen (resterende schil,…) plaatsvindt. De volgende stap is de fermentatie. Om deze resterende pulp rond de koffienbonen te verwijderen, worden de bonen in grote gistingstanks geplaatst, waarin de resten door natuurlijke enzymen kunnen worden afgebroken, en vervolgens gemakkelijk kunnen weggespoeld worden. Dit fermentatieproces moet zorgvuldig gecontroleerd worden om ongewenste zure smaken te voorkomen. Voor de meeste koffies duurt deze stap tussen de 24 en 36 uur. Wanneer de fermentatie voltooid is, wordt de koffie opnieuw grondig gewassen met proper water in tanks. De laatste stap van dit ‘wet process’ is het drogen van de koffie, die op dat moment nog 57% vocht bevat. Om het vochtgehalte tot maximaal 12,5% te verminderen, worden de bonen gedroogd in de zon, in een mechanische droger of door een combinatie van de twee methoden. |
Droogmethode: | Droogmachine |
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad