Uw koffie... natuurlijk vers gebrand!
29 jaar kwaliteit & productkennis
Gratis verzending vanaf 75€
Voor 15u besteld: vandaag verzonden!

Kenya AA Nyeri

€10,00 Incl. btw
Levertijd:
UITVERKOCHT

Kenya Nyeri AA, onze koffie van de maand! Met zoet aroma’s van granaatappel, kers en zwarte bes, een romige afdronk en levendige zuurtegraad.

Uw koffie... natuurlijk vers gebrand!
29 jaar kwaliteit & productkennis
Gratis verzending vanaf 75€
Voor 15u besteld: vandaag verzonden!
 Naam:   Kenya AA Neyri  
     
 Smaak:   Beeld je een rijk, zoet aroma in, vol verleidelijke tonen van sappige granaatappel, subtiele hints van rijpe kersen en, vooral, de diepe smaak van zwarte bessen.

Deze koffie omhult je mond met een fluweelzacht, romig gevoel dat de ervaring nog completer maakt. De levendige zuurtegraad springt eruit en is heerlijk helder — het onmiskenbare signatuur van de allerbeste Keniaanse koffiesoorten. Een smaaksensatie die je keer op keer verrast!
     
 Gebruik:       Filterkoffie, cafetière, Slow Coffee
Zachte espresso
 (louter een advies natuurlijk)    

  

 Oorsprong    De Koffie
 Land: Kenya    Soort: Arabica
 Regio: Centraal-Kenia    Variëteit: SL28 en SL34
 Hoogte: 1.700 - 2.000 meter    Grootte: AA
 Ondergrond: Vulkanisch    Verwerking:  Natte methode 
 Regen: Tussen 1.200 en 1.800 per jaar    Drogen:  Zongedroogd
 Temperatuur: Tussen 15 en 24 graden    Verpakking:  Juten zakken van 60kg   

  

 Oogst- en verwerkingsmethode

De koffiebessen op deze koffie worden met de hand geoogst en nauwkeurig gecontroleerd. De bessen moeten rood en volrijp zijn. 

De koffiebessen eerst in water gelegd om onrijpe of defecte bessen te verwijderen. Daarna worden de bonen uit de vrucht gepulpt en gefermenteerd om het resterende vruchtvlees te verwijderen.

Na de fermentatie worden de bonen grondig gewassen en vervolgens gedroogd, meestal in de zon op verhoogde droogbedden, ook bekend als Afrikaanse bedden. Deze bedden zorgen voor een gelijkmatige droging en goede luchtcirculatie, wat bijdraagt aan een consistente kwaliteit.

De gewassen methode accentueert de heldere zuurgraad en complexe smaken van de Kenya AA koffie, zoals de fruitige en bloemige tonen en de levendige, schone afdronk waar deze koffie om bekend staat.

Daarna worden de bonen schoongemaakt volgens de natte methode. Het fermentatie proces duurt 3 dagen. Elke 24 uur worden de bonen gewassen.

Dan laat men de bonen nog een dag extra staan, volledig ondergedompeld in water. Dit zorgt voor een unieke smaak. Ten slotte worden de koffiebonen natuurlijk gedroogd in de zon.

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

 

 

is toegevoegd aan uw winkelwagen.

Niet op voorraad

Het gewenste aantal voor “” is niet beschikbaar.